ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

COVID АМБУЛАНТА АРАНЂЕЛОВАЦ

У Covid амбуланти Дома здравља Аранђеловац од 16.06.2020. године закључно са 10.07.2020. године обављено је 1069 прегледа, у просеку половина је захтевала додатну РТГ и лабораторијску дијагностику.  У истом временском периоду  методом PCR тестирано је 246 лица. Закључно са пристиглим резултатима тестираних лица до 04.07.2020. године, код 39 лица потврђено је присуство вируса Covid -19. За 98 лица тестираних током недеље очекујемо резултате из Лабораторије „Ватрено око“ која врши обраду узорака из наше установе.  Тренутно је хоспитализовано 12 лица, највише у КЦ Крагујевац -8, ( пацијенти су стабилни, ни један пацијент за сада нема потребу за механичком вентилацијом).

Број прегледа у Covid амбуланти бележи раст и током предходне недеље, у просеку се обављало 75 прегледа дневно. Пошто број прегледа има тенденцију раста, пацијенти дуже чекају на преглед без обзира што је и број екипа дуплиран, а  користећи искуство колега из окружења,  обратили смо се  МУП-у, Сектору за ванредне ситуације -  Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу за постављање једног шатора поред зграде АТД-а , који ће у случају прилива већег броја пацијената служити за тријажу. На овај начин ће се смањити време чекања пацијената на здравствене услуге у овој амбуланти. 

Захваљујемо се екипи Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу која је данас успешно обавила монтирање шатора, заједно са ВСВ из Аранђеловца,

СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА БРЗУ И ПРАВОВРЕМЕНУ РЕАКЦИЈУ, А МИ СЕ НАДАМО ДА ЋЕМО ОВАЈ ПРОСТОР ШТО МАЊЕ КОРИСТИТИ.

БУДИТЕ ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА, ПОШТУЈТЕ ПРЕПОРУЧЕНЕ МЕРЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА КОРОНА ВИРУСА!!!